10 اشتباه رایج بازاریابی شبکه های اجتماعی
امروزه شبکه های اجتماعی به یکی از ابزارهای مهم بازاریابی و تبلیغات برای محصولات و خدمات مختلف تبدیل شده است . با فراگیر شدن شبکه های اجتماعی و سهولت استفاده از آنها ، یک بازار هدف عظیم و کارآمد برای بازاریابی و تبلیغات تشکیل شد .مزیت های استفاده از شبکه های اجتماعی برای بازاریابی و تبلیغات ، زمینه رقابتی شدیدی را برای بازاریابی اینترنتی فراهم کرده است . طبیعتا داشتن اطلاعات کافی از شبکه های اجتماعی و نحوه بازاریابی در آن ها میتواند تاثیر جدی بر فروش محصولات و عرضه خدمات شما را در پی داشته باشد .
“10 اشتباه رایج بازاریابی شبکه های اجتماعی ” مقاله ای بر اساس تجربه و تحقیق گروه بازاریابی مارکت پیما به منظور آگاهی و همچنین ایجاد تمایز در تبلیغات و محصولات شما در اینترنت که قاعدتا اجتناب از آنها تاثیر چشم گیری بر تبلیغات شما دارد ارائه شده است .
لطفا در خواندن مطالب صبور باشید . . .
-
فهرست مطلب
تبلیغات در پیج های نامربوط
بسیاری از شما خواهان تبلیغات در پیج های مختلف شبکه های اجتماعی ( فیسبوک ، اینستاگرام و . . . ) هستید . اولین معیار شما برای درج تبلیغ در این صفحه ها ، تعداد کاربران دنبال کننده آن ها میباشد . بسیاری از بازاریابان بدون توجه به موضوع پیج به درج تبلیغ با صرف هزینه در آن ها میپردازند .
برای مثال شما عرضه کننده عطر و ادکلن های مردانه میباشید ولی با این زمینه فکری که “معیار اصلی تبلیغ دیده شدن است ” به درج تبلیغ در پیج پرطرفدار مربوط معرفی کتاب میپردازید . با این کار ممکن است شما توانسته باشید تبلیغ خود را در معرض نمایش هزاران نفر قرار داده باشید ولی نتیجه ای که به دست می آورید بر خلاف تصور شماست . یعنی شما قادر به جلب نظر مشتری نشده اید ، دلیل این شکست چیست ؟
شاید در ابتدای تشکیل شبکه های اجتماعی این نحوه تبلیغات تا حدودی موفقیت آمیز بود، ولی با پیشرفت شبکه های اجتماعی توقع کاربران این شبکه های نیز افزایش یافته و کاربران مختلف از پیج های مختلف انتظار انتشار مطالب خاصی را دارند . یعنی وقتی شما تبلیغ محصول را در پیج های نامربوط درج میکنید، قاعدتا اولین تبلیغ آن پیج نخواهد بود و تبلیغات دیگری را نیز انتشار خواهد داد .نتیجه ؟!
70% کاربران تبلیغ هارا را نادیده میگیرن 10% کاربران از کاربری پیج خارج میشوند 10% کاربران به اعتراض در قالب کامنت میپردازند . 10% فقط کاربران به تبلیغ توجه میکنند . چند در صد از این 10% مشتری شما خواهد شد؟ ایا این صرف هزینه برگشت پذیر است؟!
-
نداشتن صفحه اختصاصی
هر مجموعه ای برای بازاریابی در شبکه های اجتماعی باید صفحه ای مخصوص به خود را داشته باشد حتی اگر به حد مطلوب تعداد دنبال کننده نرسد . چرا؟
- داشتن صفحه اختصاصی به کاربران این امکان را میدهد که با مجموعه شما از همان طریق که آشنا شده است در ارتباط باشد.
- زمینه فکری که مجموعه شما، یک مجموعه رسمی و سازماندهی شده است در ذهن کاربران ایجاد میشود .
- هر اطلاعاتی که مربوط به محصولات و خدمات شما میباشد در دسترس کاربران میباشد .
-
عدم توجه به نظرات کاربران
یکی از راه های ارتباطی با کاربران شبکه های اجتماعی یا بازار هدف شما “بخش نظرات ” میباشد . عدم توجه کافی به این بخش ممکن است باعث از دست رفتن یک موقعیت فروش و همچنین کاهش اعتبار مجموعه شما شود .
از طریق این بخش با دنبال کننده های خود در ارتباط باشید و از آنها نظر خواهی کنید . پاسخ گویی سریع و کامل به نظرات کاربران میتواند تاثیر مهمی بر اعتبار شما در شبکه های اجتماعی داشته باشد .
-
عدم درج اطلاعات کافی در مورد تبلیغ
شما با انتشار تبلیغات وسیع ، با متن ها و عکس های بسیار عالی ، به مرحله اول بازاریابی یعنی ” جلب توجه کاربران ” دست میباید ولی در مرحله دوم بازاریابی ” یعنی جذب مشتری ” شکست میخورید . چرا؟!
در بیشتر موارد علت این امر” عدم درج اطلاعات کافی میباشد “. شما توقع دارید کاربران با دیدن شماره تماس شما ، تماس بگیرند و اگر سوالی دارند بپرسند ولی تحقیقات مارکت پیما نشان میدهد اکثر کاربران وقتی حداقل اطلاعات کافی را از محصول در دیدن تبلیغ نداشته باشند اقدام به برقراری ارتباط نمیکنند .
-
حساسیت زیاد بر تعداد دنبال کننده ها
طبیعتا تعداد دنبال کننده ها میتواند یکی از معیارهای مناسب برای ارزیابی روند صفحه شما در شبکه های اجتماعی باشد ولی تعداد کم دنبال کننده نباید در روند پست گذاری و فعالیت شما تاثیر منفی بگذارد .
-
پست گذاری بیش از حد
روند پست گذاری در شبکه های اجتماعی باید به طور منطقی پیش برد . این روند باید بر اساس نظرات کاربران ، نوع محصولات یا خدمات شما ، هدف شما از پست (آموزشی ، تبلیغ و…) میزان استقبال و دیگر موارد باشد. پست گذاری بیش از حد میتواند باعث از دست رفتن دنبال کننده ها و همچنین دیده نشده پست توسط حداکثر دنبال کننده های شما شود .
-
درج لینک بدون متن توضیح
توقع نداشته باشید با درج لینک به سایت خود بدون هیچ متن توضیجی کاربر وارد سایت شما شود .
برای مثال شما پستی مبنی بر حراج تابستانه محصولات منتشر میکنید و فقط با درج لینک از کاربران میخواهید برای اطلاعات بیشتر وارد سایت شوند که کار بی نتیجه ای است . درج لینک سایت که قالبا برای سئو سایت و افزایش بازدید انجام میشود بدون متن توضیح نمیتواند کارآمد باشد .
-
تاکید بر ورود کاربران به سایت
درشبکه های اجتماعی در پست های مختلف مشاهده میشود برای افزایش بازدید و سئو سایت از کاربران میخواهید< حتما > وارد سایت شوند . اگر قصد شما از فعالیت در شبکه های اجتماعی بازاریابی و تبلیغات میباشد از این تاکید خودداری کنید چرا که سطح آگاهی کاربران در زمینه اینترنت بسیار بالا رفته و این کار میتواند برای جلب اعتماد کاربران مخرب باشد .
-
عدم انالیز هر پست
هر پستی که در شبکه های اجتماعی منتشر میکنید باید مورد بررسی قرار بگیرد، چراکه این عمل باعث میشود نقاط ضعف و قوت و همچنین علایق و میزان تمایل کاربران برای خواندن پست ها را اندازه بگیرید . عدم انالیز هر پست و بی توجهی به محتوی های منتشر شده عمل بازاریابی و تبلیغات شمارا بی نتیجه خواهد کرد .
Permalink