Skip links

اولین قدم بازاریابی چیست

اولین قدم بازاریابی چیست

اولین قدم بازاریابی چیست

 

در این فصل به بررسی عوامل مختلف در شناسایی بازار هدف، تعریف بازارهدف و  اولین قدم بازاریابی چیست میپردازیم .

 

اولین قدم بازاریابی چیست
اولین قدم بازاریابی چیست

 

 

تعریف بازار هدف

 

بازار هدف چیست؟

بازار هدف، قسمتى از بازار در دسترس واجد شرايط است که مجموعه شما براى فعاليت انتخاب مى‌کند. برای مثال وقتی شما فروشنده لنت ترمز ماشین های سواری هستید بازار هدف شما تمام افرادی هستند که دارای ماشین سواری میباشند بنابر این طبیعتا افرادی که ماشین سواری ندارند جزو بازار هدف شما نیستند !

 

 

 

برای شناسایی بازار هدف چه اقداماتی انجام دهیم؟!

 

بدون شک مهم ترین قدم در بازاریابی، شناسایی بازار هدف میباشد . وقتی شما درک درستی از بازار هدف ندارید قاعدتا نمیتوانید برنا مه ریزی لازم را برای پروژه بازاریابی داشته باشید . شناسایی بازار هدف با جمع آوری اطلاعات از نیاز خاص مشتری ، که به خدمات یا محصولات شما مربوط میشود به دست می آید .

 

قدم اول برای شناسایی بازار هدف چیست؟

فالکنشتاین هشدار میدهد : “هدف گیری کوچکتر دقیق تر است.” همچینین رابرت هسریچ بیان می‌کند که «ما اغلب‌اندازه بازار را دست کم می‌گیریم» این نکته به این معناست که وقتی شما عرضه کننده محصولات یا خدماتی هستید بازار هدف شما بعضا نمیتواند همه ی افراد جامعه باشد ! برخی از مدیران بر این باورند بازار هدف بزرگ تر شانس بیشتری را برای عرضه ی محصولات بیشتر برخوردار است ، ولی ما با کمی تامل به شما نشان خواهیم داد بازارهای هدف کوچکتر و دقیق تر بسیار کارآمد تر میباشد و پتانسیل بیشتری برای عرضه ی محصولات یا خدمات ما را به همراه دارند.

اغلب افراد به محصول یا خدمت ما نیاز دارند. بنابر این با دریافت تصویر واقعی تر از مخاطب خود میتوانید برنامه های بازاریابی را خاص  و محدودتر کنیم

برای طبقه بندی بازار هدف و تقسیم آن به جزء ها و بخش های کوچکتر برای تخصیص بهتر برنامه بازاریابی میتوان به این صورت عمل کرد :

 

  • با افراد در فروشگاه‌ها مصاحبه کنید

افراد در مورد محصول خاص بیشتر به چه نکاتی توجه دارند؟

آیا افراد ثروتمند بیشتر به این محصول توجه و گرایش دارند یا افراد با توان مالی کمتر؟

علت اصلی عدم استقبال از یک محصول بر سر چیست؟ قیمت؟ جنس محصول؟ وسواس زیاد؟

محصولات مورد نظر ما بیشتر در چه زمان هایی خواهان دارد؟

با دریافت پاسخ ها از پرسش های این چنینی میتوان درک بهتر و درست تری از بازار هدف داشت و در نتیجه تقسیم بندی آن به بازارهای هدف کوچکتر میسر میشود .

 

  • گروه‌های تمرکز را سازماندهی کنید

برای این کار کارگروهی را برای بررسی عوامل مختلف در توزیع محصولات یا خدمات مورد نظر خود در بین افراد مختلف جامعه در طبقه بندی های مختلف مانند افراد فقیر غنی متوسط . نوجوانان جوانان افراد مسن . خانم ها آقایان .و … ایجاد کنید . این امر سبب میشود بازار های دارای پتانسیل بیشتر برای توزیع خدمات و محصولات خود را شناسایی کنید و آن هارا در اولویت برنامه ریزی بازاریابی قرار دهید .

 

  • از اقدامات و عملکرد سایر رقبا نتیجه گیری کنید

قاعدتا تجربه افراد با سابقه بیشتر میتواند مسیر طولانی هدف برنامه ریزی پروژه بازاریابی مارا کوتاه تر کند . برای این امر از مشتریان بازار محصولات یا خدمات خود سوال کنید بیشتر از کدام عرضه کننده استقبال میکنند و چرا؟ همچنین مصاحبه با مدیران برتر در این زمینه میتواند بسیار مفید باشد .

 

  • خودتان را جای مشتری بگذارید

فکر نمیکنم این بند نیاز به توضیح خاصی داشته باشد !! اگر من مشتری این محصول باشم از کجا این محصول رو دریافت میکنم و چرا؟

 

  • علت ها را جویا شوید

چرا مشتریان نسبت به یک محصول فقط یک عرضه کننده را انتخاب میکنند؟ چرا یک عرضه کننده در دوره ای با عملکرد درخشان بوده ولی در یک بازه ی زمانی دچار شکست شده ؟ پاسخ به سوال های اینچنینی میتواند اطلاعات ارزشمندی را برای شما فراهم کند که در حالت عادی امکان دارد با تجربه این رویداد و متحمل شدن زیان های بسیار و بعضا جبران نشدنی ، این اطلاعات به دست آید. با جویا شدن این علت ها میتوانید بازار هدف خود را به بخش های کوچکتر تقسیم بندی کنید . مانند بازار هدف حساس به برند خاص . بازار هدف غیر حساس به برند خاص . این مفاهیم در بحث های مفصل تری که در رابطه با رفتار مصرف کننده است گنجانده میشود ولی برای توضیح مختصر به یک مثال میپردازیم . برای برخی از محصولات حساسیت نسبت به برند خاص بیشتر است و به اصطلاح مصرف کنندگان به عرضه کننده خاص وفادار هستند! شاید در فروشگاه ها مشاهده کرده باشید که مصرف کنندگان به دنبال محصولی با برندی خاص میباشند . آقا رب برادران نعمتی به جز برادر کوچیکه دارید؟! پس این نشان میدهند مصرف کننده به دنبال برندی خاص میباشد که در صورت پیدا نشدن این محصول مصرف کننده به اولویت دوم خود میپردازد .

 

در ادامه ی سرفصل اول به بررسی مراحل بعدی مراحل بازاریابی و ادامه اولین قدم بازاریابی چیست وهمچنین سایر عوامل موثر بر شناسایی بازار هدف میپردازیم .

 

اولین قدم بازاریابی چیست

 

مقاله اختصاصی گروه علمی مارکت پیما

 

(هرگونه کپی برداری از مطالب فوق فقط با درج لینک فعال سایت مارکت پیما و نام گرد آورنده مجاز میباشد)

————————————————————————————————————————————————————————————————-

مطالب مرتبط

5 قانون بازاریابی برای داشتن مشتریهای دائمی

بازاریابی چیست؟

بهترین شبکه‌های اجتماعی برای بازاریابی شما کدامند؟

10 اشتباه رایج بازاریابی شبکه های اجتماعی