Skip links

۱۱ نکته کاربردی برای ساخت ویدئو با کیفیت و حرفه ای

۱۱ نکته کاربردی برای ساخت ویدئو با کیفیت و حرفه ای

آیا شما هم به ساخت ویدئو با کیفیت و گرفتن عکس های حرفه ای برای صفحه خود علاقه مند هستید؟! ما در این مقاله به شما نکاتی را می آموزیم تا بدون نیاز به لوازم گران قیمت و برنامه های پیچیده بتوانید تصاویر و کلیپ های حرفه ای برای مخاطبین خود مهیا نمایید.

شما برای ساخت ویدئو با کیفیت و محتوای تصویری حرفه ای، نیازی به خریداری تجهیزات گران و پیشرفته ندارید. ما در مارکت پیما اعتقاد داریم که هر شخص با داشتن آگاهی و دانش درست می تواند به خوبی از امکانات موجودش استفاده نماید. رعایت نکات زیر به شما در ساخت ویدئو باکیفیت و تصویربرداری حرفه ای کمک خواهد نمود:

 

ساخت ویدئو با کیفیت

برای ساخت ویدئو با کیفیت از نور مناسب استفاده کنید

نورپردازی مناسب یکی از مهمترین معیارهای یک تصویر برداری حرفه ای بشمار می رود. همیشه شدت و منبع نور شما، متناسب با محیط فیلمبرداریتان متغیر است. برای ساخت ویدئو با کیفیت میبایست با توجه به سوژه و موضوع کلیپ خود، از منبع، شدت و زاویه نور مناسب استفاده نمایید.

مثلا برای تصویر برداری در محیط بیرون از منزل، نور خورشید یکی از بهترین منابع نور برای تصویر برداری بشمار میرود. البته به شرطی که در زمان مناسبی از آن استفاده نمایید. نور ملایم خورشید، در صبح یا عصر، برای ساخت ویدئو با کیفیت و ضبط تصاویر حرفهای بسیار مناسب است. میزان روشنایی نور آفتاب در صبح یا عصر باعث جذاب تر شدن تصاویر می شوند. اما نور آفتاب در ظهر باعث ایجاد سایه های خشن در تصویر می گردد. اگر مجبور به فیلمبرداری در ظهر هستید، بهتر است این کار را در سایه و یا زمان هایی که هوا ابری است انجام دهید.

تصویربرداری در فضای اتاق یا استادیو به نوع و منبع نور، تعداد چراغ ها، زاویه تابش و … بستگی دارد. میزان سایه مورد نیاز در تصاویر، آیتمی است که میتواند به سناریو، موضوع، سوژه و هدف تصویربرداری بستگی داشته باشد. برای مثال اگر موضوعی دراماتیک و احساسی را تصویر برداری می کنید، حتما با استفاده از نور ملایم و زاویه تابش درست مقدار سایه را در تصویر خود بیشتر کنید. اما برای عکاسی از یک محصول تجاری بهتر است با بکارگیری چند منبع نور، سایه را در تصویر خود محو نمایید، تا محصول شما درخشان و شاداب به نظر رسد.

تکنیک های زیادی برای دیزاین نور وجود دارد. مثلا برای ایجاد نور یکنواخت در تصویربرداری میتوانید از دو چراغ با نور یکسان در پشت دوربین استفاده کنید. و یا برای ایجاد سایه روی سوژه خود از تکنیک مثلث استفاده نمایید. برای دریافت اطلاعات تخصصی تر می توانید با کارشناسان ما در مارکت پیما در ارتباط باشید.

ساخت ویدئو با کیفیت

پس زمینه متناسب و مناسبی برای تصویربرداری انتخاب کنید

پس زمینه یا بک گراند یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در ساخت ویدئو با کیفیت بشمار می آید، که می بایست در انتخاب و دیزاین آن وسواس زیادی خرج نمود. یکی از مناسب ترین روش ها برای تهیه تصاویر حرفه ای استفاده از بک گراند تک رنگ (مثل پرده، تابلو، ملفه و …) محسوب می شود. همچنین هنگام تصویر برداری مراقب فاصله سوژه تا پس زمینه باشید، تا از ایجاد سایه روی بک گراند جلوگیری کنید.

برای فیلمبرداری میتوانید از محیط معمول دفتر کار یا اتاق خود نیز استفاده نمایید. البته باید توجه داشت که در فضای بک گراند فیلمبرداری چیزهایی مانند شیشه، آینه و یا پنجره وجود نداشته باشد. این اشیا باعث انعکاس تصویر دوربین و پشت صحنه در فیلم خواهد شد.


ساخت ویدئو با کیفیت


برای ساخت ویدئو با کیفیت و حرفه ای در انتخاب نرم افزار ویرایش خود دقت کنید

نرم افزار ویرایش خوب ابزاری است که می توانید به کمک آن تصاویر خام را به عکس ها یا کلیپ های حرفه ای تبدیل نمایید. تمام افراد حرفه ای، برای ساخت ویدئو با کیفیت از نرم افزارهایی با امکانات مناسب، مانند Wave.video، Camtasia، iMovie و یا گزینه های حرفهایتری همچون Final Cut Pro و Adobe Premiere Pro استفاده میکنند. یک نرم افزار ویرایش مناسب و کارآمد میبایست امکانات زیر را داشته باشد:

  • امکان افزودن متن به ویدئو
  • قابلیت برش و ادیت ویدیوها (به سادگی)
  • قابلیت انتقال صحنه ها (به سادگی)
  • قابلیت تغییر نسبت تصاویر
  • امکان اضافه نمودن فیلترها و روکشهای مختلف
  • امکان استفاده از آرشیو فیلم ها و صداهای مختلف در نرم افزار

در زمان ویرایش فیلمها دقت کنید تا زمانهایی را برای برش و الصاق انتخاب نمایید که کمترین تضاد حرکتی در آن بوجود آید. با تمرین زیاد شما به یک ادیتور خوب تبدیل خواهید شد.

ساخت ویدئو با کیفیت

ویدئو خود را ساده ادیت کنید

استفاده از برنامه‌های مختلف، امکانات گوناگون و افکتهای بامزهای را برای ادیت در دسترس شما قرار خواهد داد. اما همه این افکتها برای ساخت ویدئو با کیفیت مناسب نیستند و می‌بایست از جلوههایی متناسب با محتوای خود استفاده کنید. در هنگام ادیت به نکات زیر توجه کنید:

  • نویزها و صداهای اضافه زمینه را در هنگام ادیت حذف نمایید
  • در صورت نیاز، نور تصاویر را کمی تنظیم کنید
  • مکثها و سکوتهای ناخوشایند موجود در ویدئو را حذف کنید
  • روی فیلم خود از موسیقی های پس زمینه و انتقالی متناسب استفاده نمایید

وضوح و شفافیت صدا


در ساخت ویدئو با کیفیت، به وضوح و شفافیت صدا نیز دقت کنید

وضوح صدا در ساخت ویدئو با کیفیت ، بسیار مهمتر از داشتن تصویر با کیفیت HD بشمار می آید. افراد زیادی هستند که مشتاق تماشای ویدئوهای آموزشی و جذاب هستند و کیفیت فیلمبرداری (HD یا معمولی بودن) برایشان مهم نیست. ولی کمتر کسی تحمل  تماشای ویدئویی با صدای نامفهوم و پر از نویز را دارد.

ضبط و ساخت ویدئو با کیفیت صدای خوب کار دشواری نیست. برای این کار تنها کافی است از یک میکروفون مناسب استفاده نمایید. همچنین میبایست میکروفون را در فاصله درستی از سوژه خود قرار دهید تا علاوه بر ضبط خوب صدا، از نویز و صدای اضافه محیط (مثل ترافیک، باد، پخت و پز و …) به دور باشید.

  • مواظب لرزش دوربین در زمان فیلمبرداری باشید

لرزش در فیلم میتواند هر پلان حرفهای را به یک فیلم آماتور و خانگی تبدیل کرده و بیننده را آزار دهد. برای رفع مشکل لرزش فیلم، ساده ترین راه استفاده از پایه و سطح ثابت در هنگام فیلمبرداری محسوب میشود. بهتر است در هنگام فیلمبرداری تا جای ممکن از بدست گرفتن دوربین خودداری نمایید. البته زمانیکه مجبور به این کار بودید (و در فیلمتان لرزشی ایجاد شد)، میتوانید به کمک برخی از برنامههای ویرایش مشکل لرزش را تا حدود زیادی بر طرف نمایید. همچنین بعضی از دوربینها قابلیت حذف لرزش در هنگام فیلمبرداری را دارند.


رعایت قانون یک سوم در هنگام فیلمبرداری


ساخت ویدئو باکیفیت با رعایت قانون یک سوم در هنگام فیلمبرداری

یکی از مهمترین و پایهای ترین قوانین تصویر برداری، قانون یک سوم است. طبق این قانون بهتر است سوژههای اصلی در تصویر شما در تلاقی یا روی خطوط یک سوم قرار داشته باشند. اگر به تازگی شروع به ساخت فیلم و تصویر برداری نموده اید، توصیه میکنیم برای قاب بندی درست تصاویرتان، تا زمانی که حرفهای شوید به طور مداوم این قانون را رعایت کنید. پس از مدتی، تجربیات و ناخودآگاه شما بهترین چیدمان در تصویر را به شما معرفی میکند.

از دوربین گوشیتان به بهترین شکل استفاده نمایید

اگر برای فیلمبرداری و ساخت ویدئو با کیفیت امکان استفاده از دوربینهای دیجیتالی (DSLR) را ندارید، اصلا نگران نباشید. بیشتر تلفنهای همراهی که امروزه در اختیار ما هستند، قابلیت رفع نیاز تصویربرداری ما را دارند. برای ساخت ویدئو با کیفیت با گوشی همراه تنها کافی است به نکات زیر توجه نمود:

  • همیشه از دوربین پشت برای فیلمبرداری استفاده کنید. در اغلب گوشیها کیفیت تصویربرداری دوربین سلفی بسیار کمتر از دوربین پشت است.
  • در وضعیت افقی گوشی فیلمبرداری کنید. فیلمهای افقی در اغلب دستگاهها با کیفیت خوبی قابل پخش هستند.
  • اگر دوربین موبایل شما دارای خطوط افقی و عمودی است، از آنها برای تراز نگه داشتن سطح کادر خود استفاده کنید.

 

جلوی دوربین به خوبی و حرفه ای نقش خود را اجرا کنید

برای ساخت ویدئو با کیفیت، تنها فیلمبرداری HD و حرفهای کافی نیست و شما نیاز به اجرای درست در جلوی دوربین دارید. به یاد داشته باشید، اگر مجری در هنگام اجرا حالت عصبی، دستپاچگی، بی قراری، ناراحتی و یا هر صورت ناخوشایند دیگری داشته باشد، دیگر نمیتوانی پیام خود را به مخاطبان انتقال دهد.

همیشه اجرای حرفهای یک کلیپ، بسیار تاثیرگذارتر از کیفیت فیلمبرداری آن بشمار میرود. از اینرو شما با تمرین و رعایت برخی از نکات، میتوانید اجرای خود را به مرور زمان تقویت کنید:

  • زبان بدن خود را با کلامتان تنظیم نمایید. در یک اجرای خوب شما میبایست به درستی و با فاصله مناسبی از دوربین بایستید. نفس عمیق بکشید، شانههای خود را عقب نگاه دارید و عضلاتتان را شل کنید.
  • مواظب وضعیت دستهای خود باشید. در هنگام اجرا از حالت دست بسته و گارد گرفته استفاده نکنید.
  • اگر کنترل دستان خود را نمیتوانید حفظ کنید، از وسایلی مانند تخته وایت برد، کاغذ و … برای حفظ تمرکز روی دوربین استفاده کنید.
  • در شروع ویدئو با لبخند وارد شوید. صورت بشاش و خنده رو باعث ایجاد حس صمیمیت بین شما و مخاطبتان خواهد شد.
  • فن بیان خود را تقویت کنید. در هنگام دیالوگ با مخاطبان، سرعت گویش شما میبایست مناسب و بیانتان شیوا باشد.
  • تمرین زیاد و تماشای مکرر فیلم هایتان باعث پیشرفت شما در اجراهای آتی خواهد شد.

ساخت تیزر حرفه ای زاویه دوربین


زاویه فیلمبرداری خود را تغییر دهید

تغییر زاویه فیلمبرداری (پرسپکتیو) یکی از بهترین تکینیکهایی بشمار میرود که در ساخت ویدئو با کیفیت آموزشی، تبلیغاتی و … به شما کمک خواهد نمود. تغییر به موقع زاویه در فیلم، فیلمبرداری شما را حرفهای جلوه میدهد. برای این کار میتوانید در یک پلان تعداد زیادی شات بگیرید تا در صورت نیاز از آنها استفاده کنید.

به یاد داشته باشید برای استفاده از این تکنیک، زاویه دوربین و فیلمبرداری خود را بیش از 45 درجه بچرخانید تا این تغییر برای بیننده شما ملموس شود. تغییر زاویه دوربین باعث حرفهای شدن کلیپ شما خواهد شد.

سناریوی فیلمبرداری خود را از قبل برنامه ریزی نمایید

داشتن یک سناریوی درست و متن خوب برای فیلمبرداری به اندازه دیگر مراحل کار ضروری است. سناریوی فیلمبرداری شما میبایست مطابق با برنامه ساخت کلیپهای آتیتان برنامه ریزی شده باشد، تا هیچگاه از هدف اصلی دور نشوید. این برنامه ریزی باعث میشود تا مخاطبین همیشه مشتاق دیدن محتوای جدید شما باشند. هیچگاه از بازبینی، بازنویسی، تغییر و بهبود برنامه خود هراسی نداشته باشید.

کلام آخر

برای برندسازی موفق، شما نیاز به محتوایی حرفهای خواهید داشت. هرچه ویدئوهای شما باکیفیت تر ساخته شوند، برند شما حرفهای تر به چشم خواهد آمد. ساخت ویدئو با کیفیت یکی از اصلی ترین ملزومات برای تهیه خوراک صفحه مجازی و کمپ تبلیغاتی شما محسوب میشود. به یاد داشته باشید هیچ کس از ابتدای راه حرفه ای نیست. تنها راز موفقیت تمرین، پشتکار و استفاده از مشاورین خبره و کار بلدی همچون کارشناسان مارکت پیما است.

منبع: wave.video

گروه بازاریابی مارکت پیما با بیش از 10 سال سابقه تخصصی در خصوص تولید انواع محتوای تصویری، افتخار خدمات رسانی در موارد زیر را برای تمامی کسب و کارها دارد.

ساخت موشن / ساخت ویدئو با کیفیت / عکسبرداری حرفه ای / محتوای گرافیکی

جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان از طریق ارسال فرم مشاوره رو به رو و یا واتساپ و شماره تماس با ما در ارتباط باشید.

نظر دهید